Leverpastej chock! :D

Kvällens kurs gick över förväntan! Skönt att jag kunde koppla bort vardags-problemen under tiden!

Kvällens schema var:
- gå med slakt koppel... "gå fot"
- hundmöte (som gick bra, mycket bättre än jag förväntade mig! :D )
-Teori och avslappning
- inkallning! Övningen var toppen bra! Tränarna kletade leverpastej på en gräsfläck, tog med hunden dit och när den började äta skulle jag ropa "hit"... Wille lyssnade inte alls första gången... men andra gången kom han springandes mot mig efter lite väl lång betänke tid... Men han kom, vilket är det viktigaste! För somliga gick det inte alls... Andra tog 4-5 ggr på sig... Så jag är jätte nöjd!! :):) den övningen ska vi absolut träna på igen! :)

Dags att sova, jobb imon igen!!

Kram Sanna<3


Måndag igen!

Efter en dag fylld med ilska och besvikelse laddar jag om och åker till Tranås Brukshundsklubb och går kurs med Wille! <3


Bilder<3

Slänger upp ett par bilder på Wille från vår lilla biltur idag! Sötnosen gillade att känna vinden på nosen! <3 :-*


Andra kursen är avklard! :D

I måndags var vi på våran andra allmänlydnads kurs :) även husse följde med denna gången!
Det gick S Å H I M L A B R A!! :):)
Denna gången tränade vi först Sitt, Ligg och Sitt/Ligg Stanna.. Wille var KUNG, och matte och husse var drottningar ;) haha ;P
Efter lite teori blev det inkallningsövning och Nej övning! Gick också bra, iaf inkallningen! :)

Nu känns det helt rätt att vi valde allmän lydnad och inte valpkurs! :)

I veckan har vi fått i läxa att träna framför allt på Nej... Dags att jobba lite med den bestämda rösten !

Underbart vårväder idag så blir en låång promenad så fort jag slutat :D

Kram Sanna<3


Yes sir!

... Och då var alltså första kurs-tillfället avklarat! :) Blev väldigt mycket information och väldigt lite praktik såklart... Ganska normalt första gången skulle jag tro ;)

Eftersom vi hade teorin först så fick ju hundarna sitta i bilarna i närmare två timmar innan vi skulle öva några praktiska saker... Kan ni tänka er 16 hundar som legat still så länge ?! Multiplicera det med 16 st mattar/hussar som lyssnat länge och väl på information! xD för min del blev det inte mycket ordning och reda iaf!
Det vi skulle öva på praktiskt var kontakt... Hålla en godis i t.ex. handen och få ögonkontakt för att få godisen... Det var inte jätte klurigt för Willes del, där emot när vi skulle leka (för att kunna avsluta leken på ett bra sätt) var han inte alls intresserad... Fanns mycket roligare än matte där och då!

Vi fick iaf lite att träna på samt läsa i kursboken! Nu ska vi se till att göra läxorna så vi slipper skämmas nästa vecka ;D

Kram Sanna<3


Äntligen!!

Nu äntligen är det dags!
Imorgon börjar allmän-lydnadskursen (18.30-20.30) och jag är sååå taggad! :)

Hoppas han lyssnar lite på matte, ska se till att ha falukorv med mig ;) gör en uppdatering imorgon kväll, och berättar hur det gick! :);)

Kram Sanna<3


RSS 2.0